₺750 ve üzeri siparişlerde ücretsiz kargo!
₺750 ve üzeri siparişlerde ücretsiz kargo!
₺750 ve üzeri siparişlerde ücretsiz kargo!
Sağlıklı Bir Mutfak İçin Ne Yapmalı? Beş Adımda Pratik Öneri

Sağlıklı Bir Mutfak İçin Ne Yapmalı? Beş Adımda Pratik Öneri

Sağlıklı beslenme sadece besleyici değil aynı zamanda da lezzetlidir.  Mutfakta doğru alışkanlıklarla hem beslenme kalitemizi artırır hem de sağlıklı öğün hazırlamayı kolaylaştırabiliriz. Harvard Üniversitesi’nin The Nutrition Source kaynağına göre, işte dengeli ve zengin içerikli bir mutfak için beş pratik öneri:1

Aşağıda, sağlıklı bir mutfak oluşturma ipuçlarının yanı sıra evde yemek pişirmek için Saledo yeşil muz unuyla hazırlanmış tarifler de bulabilirsiniz. 

1. Taze Ürünleri Önceliklendirin: 

Yerel ve mevsimine uygun sebze ile meyveleri tercih edin; her öğünde olabildiğince çeşitli tüketmeye özen gösterin. Renkli tabaklar hazırlamak, vitamin-mineral çeşitliliğini artırır¹.

2. Beyazdan Tam’a Geçiş Yapın:  

Beyaz pirinç, beyaz ekmek gibi rafine tahılları tamamen tam tahıl ürünleriyle değiştirin. Yulaf, kepekli pirinç, kinoa gibi kaynaklardan da beslenebilirsiniz¹.

3. Sağlıklı Protein Kaynaklarını Stoklayın:

Balık, tavuk, kuru fasulye, nohut, tofu, yumurta ve kuruyemiş gibi çeşitlerle protein deposu yaratın.1

4. Sağlıklı Yağlara Yer Açın: 

Sağlıklı yağlar ve sıvı yağlar – Sebze sotelemede, balık veya tavuk kavurmada ve salata soslarının temelinde mümkün olduğunda zeytinyağı gibi sıvı bitkisel yağları tercih edin. 1

5. Soslar, Baharatlar ve Kuruyemişlerle Zenginleştirin: 

Diğer temel malzemeler – Yüksek kaliteli bir malzemenin küçük bir miktarı bile yemeğin tadında büyük fark yaratabilir. Mutfakta her zaman zeytinyağı, balzamik sirke, taze ve kuru otlar ile ceviz, badem, fıstık gibi tuzsuz kuruyemişleri bulundurursanız her tarif için lezzetli bir temel oluşturabilirsiniz.1

Saledo'dan Not: 

Saledo, sade ve katkısız içerikli ürünlerle, sağlıklı mutfağını desteklemek isteyenlere pratik çözümler sunar. Yeşil muz unuyla hazırladığı tarifler sayesinde besleyici öğün hazırlıklarını kolaylaştırmayı hedefler.

İşte o tariflerden bazıları: 

Avokadolu Pesto Sos

Glütensiz Çıtır Ekmek

Kaynakça

¹ Harvard T. H. Chan School of Public Health. (2025). 5 Quick Tips to Stock a Healthy Kitchen. The Nutrition Source. Erişim tarihi: 2025, https://nutritionsource.hsph.harvard.edu/recipes/?utm_source=chatgpt.com