₺750 ve üzeri siparişlerde ücretsiz kargo!
₺750 ve üzeri siparişlerde ücretsiz kargo!
₺750 ve üzeri siparişlerde ücretsiz kargo!
Hakkımızda
Hikayemiz
Bize Ulaşın
S.S.S.
Etkimiz
Ürünler
Tarifler
Blog
Analizler
0
Anasayfa
Blog
Glutensiz Çıtır Ekmek
Glutensiz Çıtır Ekmek
Malzemeler:
400 ml su (ılık)
150 gr yeşil muz unu püresi
1 bardak çiğ karabuğday unu
1 bardak yeşil muz unu
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket hazır maya
1 yemek kaşığı esmer şeker
Ölçü birimi:
1 bardak= 250 ml
Yapılışı:
400 ml ılık suyun içerisine 150 gr yeşil muz unu püresi, 1 paket hazır maya ve 1 yemek kaşığı esmer şeker ekleyip çırpın.
Çiğ karabuğday unu, yeşil muz unu, ve tuzu ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
Üzerini kapatıp şişmesi için 30-45 dakika bekleyin. Ekmek kalıbını yağlayın ve içerisine karışımı dökün.
Önceden alt üst 200 derecede ısıttığınız fırında 1 saat pişirin.
Çıkardıktan sonra soğuyana kadar lütfen bekleyin.
Afiyet olsun