Hakkımızda
Saledo, 2022 yılında İstanbul’da kurulmuş, sürdürülebilir gıda alanında yenilikçi çözümler üreten bir kadın girişimidir. “İsraf değil, dönüşüm” anlayışıyla yola çıkan Saledo, değerlendirilmemiş yeşil muzları besleyici, çevre dostu ve katma değerli ürünlere dönüştürerek gıda sektörüne yepyeni bir soluk getirmiştir.
Merkezi İstanbul’da olan markamız, Antalya’nın Alanya ilçesindeki 100.000 m²’lik serasında yetişen muzların değerlendirilemeyen yaklaşık 200 tonluk kısmını glutensiz, yüksek lifli, bağırsak dostu doğal ürünlere dönüştürür. Başta yeşil muz unu olmak üzere, çıtır atıştırmalıklar ve fonksiyonel bileşenlerle hem bireysel sağlığa hem de sürdürülebilir beslenme alışkanlıklarına katkı sağlamayı hedefliyoruz.