₺750 ve üzeri siparişlerde ücretsiz kargo!
₺750 ve üzeri siparişlerde ücretsiz kargo!
₺750 ve üzeri siparişlerde ücretsiz kargo!

Hikayemiz


Saledo, 2022 yılında İstanbul’da kurulmuş, sürdürülebilir gıda alanında yenilikçi çözümler üreten bir kadın girişimidir. “İsraf değil, dönüşüm” anlayışıyla yola çıkan Saledo, değerlendirilmemiş yeşil muzları besleyici, çevre dostu ve katma değerli ürünlere dönüştürerek gıda sektörüne yepyeni bir soluk getirmiştir.


Merkezi İstanbul’da olan markamız, Antalya’nın Alanya ilçesindeki 100.000 m²’lik serasında yetişen muzların değerlendirilemeyen yaklaşık 200 tonluk kısmını glutensiz, yüksek lifli, bağırsak dostu doğal ürünlere dönüştürür. Başta yeşil muz unu olmak üzere, çıtır atıştırmalıklar ve fonksiyonel bileşenlerle hem bireysel sağlığa hem de sürdürülebilir beslenme alışkanlıklarına katkı sağlamayı hedefliyoruz.

Image

Yeşil Muz Unu Nedir?


Yeşil muz unu, glüten intoleransı veya çölyak hastalığı gibi nedenlerle geleneksel buğday unlarını tüketemeyenler için alternatif bir undur. 


Yeşil muz unu, olgunlaşmamış muzların kabukları soyulup, kurutulduktan sonra öğütülmesiyle elde edilen glütensiz bir un türüdür. 


Yeşil muz unu, yüksek lif ve prebiyotik içeriği sayesinde sindirim sistemini destekleyebilir ve bağırsak sistemini korumaya yardımcı olabilir. 


Aynı zamanda düşük glisemik indeksli bir un türüdür, bu da kan şekerini dengelemeye yardımcı olabilir. Yeşil muz unu; geleneksel buğday unlarının yerine, tatlılardan, tuzlulara ve ekmeklere kadar çeşitli tariflerde kullanılabilir. Glütensiz beslenme gereksinimi olanlar için değerli bir besin kaynağıdır.
Image

Gıda Fazlasını Değere Dönüştürüyoruz


Gıda israfını önlemek için fazla ve “kullanılmayan” yeşil muzları un ve sağlıklı atıştırmalıklara dönüştürüyoruz. Bu sayede hem çevreye hem de insan sağlığına katkı sağlıyoruz. Saledo, bu yaklaşımıyla Waste 2 Plate projesi ve Global Food Upcycling Map gibi önemli uluslararası platformlarda yer almaktadır.

Image

Uluslararası Tanınırlık ve Bilimsel Dayanak


Saledo’nun yeşil muz unu, Hollanda’daki Wageningen Üniversitesi ve Foodvalley tarafından hazırlanan Gıda Reformülasyonu Rehberi'nde örnek ürün olarak yer aldı. Lif bakımından zengin bu un, sindirim sağlığını desteklerken gıdalara yapı ve denge kazandırıyor.

Image

Bireysel ve Kurumsal İş Birlikleri


2024’te perakende satışa başlayan markamız; yeşil muz ununu web sitesi, glutensiz mağazalar ve pazar yerleri üzerinden tüketiciyle buluşturuyor. Aynı zamanda pastacılık, vegan ürünler, kozmetik ve takviye gıdalar gibi alanlarda kurumsal Ar-Ge çalışmaları ve iş birlikleri yürütüyoruz.


Kadın Girişimciliği ve Sürdürülebilirlik


Kurucumuz Duygu Yılmaz Köksal, girişimcilik yolculuğunda sürdürülebilir üretimi ve toplumsal faydayı önceliklendiriyor. Saledo, Erasmus for Young Entrepreneurs (EYE), UN WomenEWATÜGİP ve Foodback gibi platformlarla iş birliği içinde; kadın liderliğini destekleyen projelerde aktif olarak yer alıyor.


Saledo olarak misyonumuz muzlara yeni bir hayat vererek; 


✔ Gıda israfını azaltmak,

✔ Sürdürülebilir ürünlerle sağlıklı yaşamı desteklemek,

✔ Kadın girişimciliğini güçlendirmek,

✔ Doğal kaynakları ileri dönüştürerek faydaya sunmak. 


Gelin, gıdanın geleceğini birlikte şekillendirelim.

Image