Etkimiz
Duygu Yılmaz Köksal, 2010 yılında yüksek lisansını tamamladığı University of Wollongong in Dubai’ye 2025 yılında bu kez Girişimcilik ve İnovasyon Ödülünün sahibi olarak geri döndü.
Saledo olarak EYE (Erasmus for Young Entrepreneurs) 2025 Yeni Girişimci Ödülü’ne layık görülmemiz, bu yıl Kopenhag’da düzenlenen SME Assembly’de yer almamızı sağladı.
Yeşil muz unu üretilirken muz kabukları süreçte kullanılmadığı için doğal bir yan ürün olarak ortaya çıkıyor. Saledo olarak, bu kabukların atığa dönüşmesini önlemek ve doğanın sunduğu kaynağı en verimli şekilde değerlendirmek için ileri dönüşüm odaklı Ar-Ge çalışmaları yürütüyoruz.
Hollanda’nın köklü eğitim kurumlarından biri olan The Hague University of Applied Sciences (De Haagse Hogeschool)’da, gıda ve kimya mühendisliği alanında eğitim gören geleceğin parlak mühendisleriyle bir araya geldik.
Geçtiğimiz günlerde Diyetisyen Dr. Yeter Çelik ile birlikte Instagram’da çok keyifli bir canlı yayın gerçekleştirdik.
Gıda, İçecek ve Tarım Politikaları Araştırmaları Merkezi (GIFT) tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Gıda İnovasyon Zirvesi’nde Saledo olarak yer aldık.
Bu yıl Saledo olarak Türkiye Innovation Week 2025’te yerimizi aldık. Ülkemizin en kapsamlı inovasyon etkinliklerinden biri olan bu buluşmada, sürdürülebilir gıda vizyonumuzu ve yeşil muzla geliştirdiğimiz ürünlerimizi katılımcılarla paylaşma fırsatı bulduk.
Saledo olarak, 12 Eylül’de The Hague Tech Center’da düzenlenen "Bake the Future" etkinliğinde yeşil muz unumuzla gerçekleştirdiğimiz banana bread atölyemizle büyük ilgi gördük.
Sürdürülebilir tarım ve ileri dönüşüm alanlarındaki etkilerimizi paylaşmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda, Duygu Yılmaz Köksal, Bloomberg HT’de yayınlanan ve İrfan Donat’ın sunduğu Akıllı Tarım programına konuk oldu. Programda ayrıca, Foodback’in kurucu ortağı Tuğçe Ergün Cireli de yer aldı.
On the road- etki yaratan girişimcilerin hikâyelerine ışık tutan ve onların yolculuklarından edindikleri tecrübeleri okuyucularla paylaşan bir yazı dizisi.
18 Aralık 2024 tarihinde gerçekleşen Hitalks.co etkinliğinde “Gelecek Nasıl Beslenecek?” başlıklı panelde yer almaktan büyük mutluluk duyduk.
Duygu Yılmaz Köksal, 2010 yılında yüksek lisansını tamamladığı University of Wollongong in Dubai’de 2024 yılında bu kez bir girişimci ve finalist olarak geri döndü.
Gıda israfı bugün yalnızca çevresel değil, aynı zamanda ekonomik ve etik bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Ancak bu sorunu fırsata dönüştüren güçlü bir hareket dünya genelinde yükselişte: İleri dönüşüm (upcycling).
Saledo olarak sürdürülebilirliği temel alan vizyonumuzla uluslararası alanda da ses getirmeye devam ediyoruz. Bu yıl 17–22 Mart 2025 tarihleri arasında Hollanda’da kutlanan Dutch Week of Circular Economy (Döngüsel Ekonomi Haftası)kapsamında, Wageningen University & Research ev sahipliğinde gerçekleşen Fiber Factory etkinliğine davet edildik.
Günümüzde dünya genelinde yetişkinlerin günde en az 25-30 gram lif tüketmesi öneriliyor. 1 Ancak bu hedefe ulaşmakta zorlanan büyük bir kesim var. Lif eksikliği; sindirim bozukluklarından obeziteye, insülin direncinden kalp-damar hastalıklarına kadar pek çok sağlık sorununa zemin hazırlıyor.
9 Temmuz, Uluslararası İleri Dönüşüm Günü kapsamında dünya çapında ileri dönüşüm felsefesiyle üretim yapan firmalar Foodvalley tarafından yayımlanan özel bir haritada bir araya getirildi. Bu harita, gıda israfını azaltarak bu ürünleri değerli ve besleyici alternatiflere dönüştüren girişimleri görünür kılmayı amaçlıyor.
Günümüzde glutensiz, sağlıklı ve fonksiyonel içeriklere olan talep giderek artıyor. Tüketiciler artık etiketinde ne olduğunu bildikleri, bitkisel bazlı ve besin değeri yüksek un alternatiflerini tercih ediyor. Bu doğrultuda, yeşil muz unu, sağlıklı yaşamı destekleyen güçlü bir aday olarak öne çıkıyor.
Impact First, girişimcilerin gerçek ihtiyaçlarına odaklanan, sürdürülebilir ve sosyal etki odaklı iş modellerini destekleyen altı aylık bir hızlandırma programıdır. Girişimcinin merkezde olduğu bu süreçte katılımcılar; birebir mentorluk, uzman desteği ve güçlü bir topluluk ağıyla büyüme fırsatı yakalıyor.
21 Kasım 2024’te, Swissotel The Bosphorus’ta düzenlenen Taste Forward: Yenilikçi Gıda Deneyimi ve Tadımı etkinliğinde yer aldık!
Gıda inovasyonu, upcycling (ileri dönüşüm) ve sürdürülebilir girişimcilik alanlarında fark yaratan isimlerden biri olan Duygu Yılmaz Köksal, EYE (Erasmus for Young Entrepreneurs) 2025 Yeni Girişimci Ödülü’nü kazandı!