₺750 ve üzeri siparişlerde ücretsiz kargo!
₺750 ve üzeri siparişlerde ücretsiz kargo!
₺750 ve üzeri siparişlerde ücretsiz kargo!
Sihirli Kurabiyeler

Sihirli Kurabiyeler

Oct 28, 2025

Cadılar Bayramı’nda mutfağa biraz sihir serptik! 🎃

Saledo Yeşil Muz Unu’nun glütensiz, lifli dokusunu sorgum unuyla birleştirdik; tereyağı, yumurta ve elma suyu konsantresiyle harmanlayarak ortaya hem yumuşacık hem de doğallığıyla büyüleyen kurabiyeler çıkardık. Hem eğlenceli hem de lezzetli bu Cadılar Bayramı kurabiyeleriyle tatlı krizlerine büyülü bir çözüm geldi! 🍪✨

Malzemeler:

  • 70 gr (yaklaşık 3,5 yemek kaşığı) Saledo Yeşil Muz Unu
  • 65 gr (yaklaşık 6,5–7 yemek kaşığı) Sorgum Unu
  • 40 gr (yaklaşık 3 yemek kaşığı / erimiş) Tereyağı
  • 2 adet Yumurta
  • 50 gr (yaklaşık 3 yemek kaşığı / ½ çay bardağı) Elma Suyu Konsantresi

Yapılışı:

  1.  Tereyağını bir kaba alıp eritin.Eriyen tereyağı hafifçe soğuyunca içerisine yumurtaları ve elma suyu konsantresini ilave edip çırpın.
  2. Çırptığınız karışıma yeşil muz unu ve sorgum ununu ilave edin (eğer baharatlı bir kurabiye isterseniz bu aşamada ekleyin). Kıvamı hafif ele yapışan bir hamur olacak.
  3. Hazır olan hamuru 15-20 dakika kadar buzlukta dinlendirin.
  4. Dinlenen hamuru yağlı kağıt arasında hafif unlayarak açın.
  5.  Hamuru dilediğiniz kurabiye kesici ile şekillendirip önceden ısıtılmış 170 derece fırında 12-14 dakika kadar pişirin.

Notlar:

  • Pişirme dakikası fırınınızın modeline ve gücüne göre değişiklik göstereceği için kontrollü şekilde pişirme yapmalısınız.
  • Tarifte elma suyu konsantresi kullanıldı aynı tarif için başka sıvı tatlandırıcı tercih edebilirsiniz.
  • Farklı bir formda tatlandırıcı seçmek isterseniz bunun hamurun kıvamını değiştireceğini göz önünde bulundurmalı ona göre ayarlamalısınız.

👉 Bu tarif hoşunuza gittiyse, Glütensiz Porridge tarifini mutlaka deneyin! 🍌