Harvard T.H. Chan School of Public Health’in yayımladığı “Vegetables and Fruits” rehberine göre sebze ve meyveler sağlıklı beslenmenin temel taşlarından. Burada sadece miktar değil, çeşitlilik de büyük önem taşıyor. Çünkü hiçbir meyve veya sebze tek başına vücudumuzun ihtiyaç duyduğu tüm besin öğelerini karşılayamaz. Bu nedenle her gün farklı renk ve türlerden sebze ve meyve tüketmek, dengeli bir beslenme için en doğru adımlardan biri.1
Günde Daha Fazla Sebze ve Meyve Tüketmek İçin İpuçları1:
Meyveler göz önünde dursun: Hazır, yıkanmış ve tüketilmeye hazır birkaç meyveyi bir kasede bulundurun. Ya da doğranmış, renkli meyveleri buzdolabında cam bir kapta saklayarak tatlı ihtiyacınızı sağlıklı bir şekilde giderebilirsiniz.
Manav reyonunu keşfedin: Yeni sebze ve meyveler denemeye özen gösterin. Çeşitlilik ve renk, sağlıklı beslenmenin anahtarıdır. Koyu yeşil yapraklı sebzeler; sarı veya turuncu sebze ve meyveler; kırmızı sebze ve meyveler; baklagiller (fasulye, bezelye); ve turunçgillerden gün içinde tüketmeye çalışın.
Daha farklı besin öğeleri içeren ve sindirimi daha yavaş gerçekleşen karbonhidrat kaynaklarına yönelin.
Daha fazla sebze içeren yeni tarifler deneyin. Salatalar, çorbalar ve sebze sotelere sofranızda yer vererek öğünlerinizi hem daha lezzetli hem de daha besleyici hale getirebilirsiniz.
Saledo Yeşil Muz Unuyla tabaklarınıza çeşitlilik katın:
Sebze ve meyvelerin yalnızca “mükemmel” olanları raflarda yer bulabiliyor. Dış görünüşü sebebiyle uygun bulunmayan meyve ve sebzeler maalesef süper market zincirleri tarafından kabul görmüyor.
Saledo, dış görünüşü nedeniyle kendi serasından başlayarak kabul görmeyen yeşil muzlara yeniden hayat sunuyor. Muzun doğal besin değeri ve yeşil muz ununun sunduğu çok yönlü kullanım imkânı, tüketicilere sayısız lezzetli ve sağlıklı alternatif kazandırıyor
Böylece hem sağlıklı ve lezzetli ürünler hem de sürdürülebilirlik bir araya geliyor.
Tabaklarınızı renklendirirken hem lezzetli hem de pratik tariflerle yeşil muz unuyla harikalar yaratmak ister misiniz?
İşte size birkaç tarif:
Glütensiz Domatesli Gazpacho Çorbası Tarifi
Vegan Köfte ve Domates Sos Tarifi
Kaynakça
¹ Harvard T.H. Chan School of Public Health. “Vegetables and Fruits.” The Nutrition Source. Erişim tarihi: Ağustos 4, 2025. https://nutritionsource.hsph.harvard.edu/what-should-you-eat/vegetables-and-fruits/