₺750 ve üzeri siparişlerde ücretsiz kargo!
₺750 ve üzeri siparişlerde ücretsiz kargo!
₺750 ve üzeri siparişlerde ücretsiz kargo!
Hakkımızda
Hikayemiz
Bize Ulaşın
S.S.S.
Etkimiz
Ürünler
Tarifler
Blog
Analizler
0
Anasayfa
Blog
Glutensiz Anne Poğaçası
Glutensiz Anne Poğaçası
Malzemeler:
100 gr (1 + 1/3 çay bardağı) Saledo yeşil muz unu
150 gr (1 + 1/4 su bardağı) glütensiz karabuğday unu
3 yumurta
50 gr (3,5 yemek kaşığı) süzme yoğurt
50 gr (3,5–4 yemek kaşığı) zeytinyağı
50 gr (3,5 yemek kaşığı, eritilmiş) tereyağı
100 g (yaklaşık 2/3 su bardağı) beyaz peynir
4-5 dal maydanoz, dereotu ve taze nane
4 yemek kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşık elma sirkesi
1 tatlı kaşığı karbonat (5gr)
1 çay kaşığı tuz, karabiber
1 yemek kaşığı susam
1 yemek kaşığı çörekotu
Yapılışı:
Yeşil muz unu, karabuğday unu ve kuru naneyi bir kapta karıştırın.
Ayrı bir kapta 2 yumurta, süzme yoğurt, eritilmiş tereyağı ve zeytinyağını çırpın.
Kuru ve sıvı karışımları birleştirin. Üzerine karbonat ve elma sirkesi ekleyin, hamuru toparlayın.
Hamuru buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
Bu sırada iç harç için beyaz peyniri ezin, maydanoz, dereotu, taze nane, tuz ve karabiberi ekleyin.
Dinlenmiş hamuru 6 eşit parçaya bölün. İçine harç koyup kapatın, yuvarlayın.
Üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürün, susam ve çörekotu serpin.
Önceden ısıtılmış 180°C fırında 35–40 dakika, üzerleri kızarana kadar pişirin.
İpuçları:
Pişirme süresi fırın tipine göre değişebilir, kontrollü pişirin.
Daha çıtır bir dış yüzey için pişirmeden önce poğaçaların üzerine birkaç damla zeytinyağı gezdirebilirsiniz.