₺750 ve üzeri siparişlerde ücretsiz kargo!
₺750 ve üzeri siparişlerde ücretsiz kargo!
₺750 ve üzeri siparişlerde ücretsiz kargo!
 Glutensiz Anne Poğaçası

Glutensiz Anne Poğaçası

Malzemeler:

  • 100 gr (1 + 1/3 çay bardağı) Saledo yeşil muz unu
  • ⁠150 gr (1 + 1/4 su bardağı) glütensiz karabuğday unu
  • ⁠3 yumurta
  • 50 gr (3,5 yemek kaşığı) süzme yoğurt
  • 50 gr (3,5–4 yemek kaşığı) zeytinyağı
  • 50 gr (3,5 yemek kaşığı, eritilmiş) tereyağı
  • ⁠100 g (yaklaşık 2/3 su bardağı) beyaz peynir
  • 4-5 dal maydanoz, dereotu ve taze nane
  • ⁠4 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşık elma sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı karbonat (5gr)
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber
  • 1 yemek kaşığı susam
  • 1 yemek kaşığı çörekotu

Yapılışı:

  • Yeşil muz unu, karabuğday unu ve kuru naneyi bir kapta karıştırın.
  • Ayrı bir kapta 2 yumurta, süzme yoğurt, eritilmiş tereyağı ve zeytinyağını çırpın.
  • Kuru ve sıvı karışımları birleştirin. Üzerine karbonat ve elma sirkesi ekleyin, hamuru toparlayın.
  • Hamuru buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
  • Bu sırada iç harç için beyaz peyniri ezin, maydanoz, dereotu, taze nane, tuz ve karabiberi ekleyin.
  • Dinlenmiş hamuru 6 eşit parçaya bölün. İçine harç koyup kapatın, yuvarlayın.
  • Üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürün, susam ve çörekotu serpin.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında 35–40 dakika, üzerleri kızarana kadar pişirin.

İpuçları:

  • Pişirme süresi fırın tipine göre değişebilir, kontrollü pişirin.
  • ⁠Daha çıtır bir dış yüzey için pişirmeden önce poğaçaların üzerine birkaç damla zeytinyağı gezdirebilirsiniz.