₺750 ve üzeri siparişlerde ücretsiz kargo!
₺750 ve üzeri siparişlerde ücretsiz kargo!
₺750 ve üzeri siparişlerde ücretsiz kargo!
Glutensiz Muzlu Kek (Banana Bread) Tarifi

Glutensiz Muzlu Kek (Banana Bread) Tarifi

Malzemeler:

  • 50 g Saledo Yeşil Muz Unu
  • 50 g sorgum unu
  • 20 g hindistan cevizi rendesi
  • 100 g hindistan cevizi şekeri veya dut unu
  • 4 g tarçın
  • 2 g karbonat
  • 3 adet yumurta
  • 50 g tereyağı (eritilmiş ve soğutulmuş)
  • 30 g ceviz
  • 3 adet muz

Beyaz Sos İçin:

  • 50 g condensed milk
  • 100 g krema

Hazırlanışı:

  • ⁠Fırını 180 dereceye ayarlayın.
  • 2 adet muzu çatal yardımıyla ezin. Üzerine yumurtaları, eritilmiş tereyağını ve hindistan cevizi şekerini ekleyerek homojen kıvama gelene kadar çırpın.
  • Ayrı bir kapta yeşil muz unu, sorgum unu, hindistan cevizi rendesi, tarçın ve karbonatı karıştırın.
  • ⁠Kuru karışımı sıvı karışıma ekleyip karıştırın. Karışımı yağlanmış baton kek kalıbına dökün.
  • Kalan 1 muzu ortadan boylamasına ikiye bölün. Çekirdekli kısımları yukarı bakacak şekilde harcın üzerine yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış fırında 35–40 dakika kontrollü şekilde pişirin.
  • Beyaz sos için condensed milk ve kremayı çırpın. Soğumuş kekin üzerine dökerek servis edin.

Servis Önerisi:

  • Muzların üzerine fırına girmeden önce 1 yemek kaşığı esmer şeker serpebilirsiniz. Böylece karamelize bir tat elde edersiniz.
  • ⁠Servis sırasında üzerine ekstra ceviz parçaları ve biraz tarçın serpiştirerek sunumu zenginleştirebilirsiniz.
  • ⁠Bu ölçüler için kullanılan baton kek kalıbı ölçüleri: 25 cm x 12 cm