🍌🍞 Saledo Yeşil Muz Unu sayesinde lif oranı artan bu banana bread, hem daha sağlıklı hem de daha doyurucu bir alternatif sunuyor. Kahvaltıda, ara öğünde ya da tatlı isteğinizin bastırdığı anlarda pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu tarif, hem hafif hem de besleyici yapısıyla günün her anında keyifle tüketilebilir.
Malzemeler
50 g (5 yemek kaşığı) Saledo Yeşil Muz Unu
50 g (5 yemek kaşığı) sorgum unu
20 g (2 yemek kaşığı) Hindistan cevizi rendesi
100 g (½ su bardağı) Hindistan cevizi şekeri veya dut unu
4 g (2 tatlı kaşığı) tarçın
2 g (½ tatlı kaşığı) karbonat
3 adet yumurta
50 g (3 yemek kaşığı) tereyağı (eritilmiş ve soğutulmuş)
30 g (3 yemek kaşığı) ceviz (iri kırılmış)
3 adet muz
Beyaz Sos İçin
50 g (3 yemek kaşığı) condensed milk
100 g (½ su bardağı) krema
Hazırlanışı:
Fırını 180 dereceye ayarlayın.
2 adet muzu çatal yardımıyla ezin. Üzerine yumurtaları, eritilmiş tereyağını ve hindistan cevizi şekerini ekleyerek homojen kıvama gelene kadar çırpın.
Ayrı bir kapta yeşil muz unu, sorgum unu, hindistan cevizi rendesi, tarçın ve karbonatı karıştırın.