Glutensiz Muzlu Kek (Banana Bread) Tarifi
Malzemeler:
50 g Saledo Yeşil Muz Unu 20 g hindistan cevizi rendesi 100 g hindistan cevizi şekeri veya dut unu 50 g tereyağı (eritilmiş ve soğutulmuş) Beyaz Sos İçin:
Hazırlanışı:
Fırını 180 dereceye ayarlayın. 2 adet muzu çatal yardımıyla ezin. Üzerine yumurtaları, eritilmiş tereyağını ve hindistan cevizi şekerini ekleyerek homojen kıvama gelene kadar çırpın. Ayrı bir kapta yeşil muz unu, sorgum unu, hindistan cevizi rendesi, tarçın ve karbonatı karıştırın. Kuru karışımı sıvı karışıma ekleyip karıştırın. Karışımı yağlanmış baton kek kalıbına dökün. Kalan 1 muzu ortadan boylamasına ikiye bölün. Çekirdekli kısımları yukarı bakacak şekilde harcın üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırında 35–40 dakika kontrollü şekilde pişirin. Beyaz sos için condensed milk ve kremayı çırpın. Soğumuş kekin üzerine dökerek servis edin. Servis Önerisi:
Muzların üzerine fırına girmeden önce 1 yemek kaşığı esmer şeker serpebilirsiniz. Böylece karamelize bir tat elde edersiniz. Servis sırasında üzerine ekstra ceviz parçaları ve biraz tarçın serpiştirerek sunumu zenginleştirebilirsiniz. Bu ölçüler için kullanılan baton kek kalıbı ölçüleri: 25 cm x 12 cm