Doğal, besleyici ve lif dolu bu ev yapımı Raw Bar, tatlı ihtiyacınızı sağlıklı bir şekilde karşılamanın en lezzetli yolu! Saledo Yeşil Muz Unu ile hazırlanan bu barlar, spor öncesi-sonrası ya da çay/kahve molalarınız için mükemmel bir atıştırmalık.
Malzemeler:
100 g hurma (çekirdekleri çıkarılmış)
60 g kaju
30 g fıstık ezmesi
15 g kakao
20 g hurma suyu veya herhangi bir sıvı tatlandırıcı
10 g hindistan cevizi yağı
10 g Saledo Yeşil Muz Unu
Bitter çikolata (kaplama için)
Hazırlanışı:
Hurmaları bir kaba alın, üzerine sıcak su ekleyerek 10–15 dakika yumuşamalarını bekleyin.
Sudan çıkarılan hurmaları bitter çikolata hariç tüm malzemeler ile birlikte blendera alın ve homojen bir karışım elde edene kadar çekin.
Elde ettiğiniz karışımı yağlı kağıt serili bir kaba, tercihen dikdörtgen tabaka halinde yayın.
Karışımı 4–6 saat boyunca derin dondurucuda bekletin.