
Tatlı krizleri bastırdığında hepimizin aklına gelen tek şey: Hızlı, pratik ve bir o kadar da leziz bir kaçamak.
Biz de Saledo olarak yaban mersininin ferah aromasıyla yoğun çikolata lezzetini bir araya getirdik, bu ikiliyi yumuşacık kek dokusuyla buluşturduk. Ortaya çıkan sonuç mu? Her lokmada meyvemsi tazelik ve çikolatanın eşsiz uyumunu sunan, gönülleri çelen nefis bir Blueberry Chocolate Cake!
Malzemeler
· 200 gr (1 dolu su bardağı, yarısı üzerini süslemek için kullanılacak) Bitter Çikolata
· 100 gr (4,5 yemek kaşığı) Tereyağı
· 30 gr (2,5 yemek kaşığı) Saledo Yeşil Muz Unu
· 3 adet orta boy Kırmızı Elma
· 15 gr (1,5 yemek kaşığı) Kakao
· 50 gr (3,5 yemek kaşığı) Elma Suyu Konsantresi
· 125 gr (1 su bardağı) Yaban mersini (Taze)
Yapılışı:
1. Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin
2. Başka bir kapta tereyağı ile bitter çikolatanın yarısını benmari usulü eritin.
3. Elmalar ve tereyağı çikolata karışımını birbirine karıştırın.
4. Daha sonra üzerine elma suyu konsantresi, Saledo yeşil muz unu ve kakaoyu ekleyip spatula yardımıyla karıştırın.
5. Keki yağladığınız bir kalıpta 170 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirin.
6. Keki fırından çıkardıktan sonra önce oda sıcaklığına gelmesini bekleyin sonrasında ise 30 dakika kadar derin dondurucuya koyun.
7. Kekin üzerine kalan çikolatayı eritip dökün ve yaban mersinleri ile süsleyin.
💡Kekinizin kalınlığını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
26 cm çapında bir yuvarlak çember kullanıldı.
Daha kalın bir taban isterseniz daha küçük bir kalıp tercih edebilirsiniz.
Keki yuvarlak bir kalıpta pişirip soğuduktan sonra süsleyebilirsiniz.

👉 Bu tarif hoşunuza gittiyse, Ev Yapımı Glutensiz Raw Bar tarifimizi de mutlaka denemelisiniz.