Vegan, Glütensiz, Yağsız Çikolatalı Ganaj

Vegan, glütensiz, yağsız çikolatalı ganaj
Malzemeler:
- 1/4 bardak hurma özü (pekmez gibi herhangi bir sıvı tatlandırıcı da olur)
- 125 gr eritilmiş bitter çikolata
- 1/3 bardak yeşil muz biomass (bir önceki paylaşımda tarifi bulunuyor)
- 1 çay kaşığı vanilya ektrakt ya da vanilin
Ölçü birimi: 1 bardak = 250 ml
Yapılışı:
- Çikolatalarınızı benmari yöntemiyle eritin.
- Daha sonra içine vegan sütünüzü ekleyin ve karıştırın.
- Tercih ettiğiniz sıvı tatlandırıcınızı ekleyin. Biz tarifimizde hurma özü kullandık.
- Yeşil muz biomass ekleyin.
- Vanilya ve tuzu ekledikten sonra blender yardımıyla ganajınızı püre haline getirin.
- Buzdolabında 2-3 saat bekletebilirsiniz. Daha sonra istediğiniz tatlınızda kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun