1,5 – 2 Yemek Kaşığı Bal (oranı damak tadınıza göre belirleyebilirsiniz)
Yapılışı:
Çiğ fındığı 180 derecelik fırında 10-15 dakika kavurun. Kavrulduktan sonra bir havlu yardımıyla kabuklarını sürterek soyun. Fındığınızı blender da püre kıvamına gelene kadar parçalayın.
İçerisine yeşil muz püresini ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
Benmari yöntemiyle çikolatayı eritin ve karışıma ekleyin.
Karışımınız çok katı ise 2 yemek kaşığına kadar su ekleyebilirsiniz. Kakaoyu ekleyin.
En son damak tadınıza göre balı ekleyebilirsiniz.
Tüm malzemeleri blender da çektikten sonra kakaolu fındık kremanız hazır.
Yeşil muz unuyla yapılan püre
Malzemeler:
50 gr Saledo Yeşil Muz Unu
250 ml Su
Yapılışı:
Yeşil muz unuyla suyu bir tencerede kıvam alana kadar karıştırarak pişirin. Anında kıvam aldığını ve yoğunlaştığını göreceksiniz. Soğuması için bir kaseye alın ve ara ara karıştırın. Bu püreyi buzdolabında bekletirseniz daha da kıvam aldığını gözlemleyebilirsiniz.