1 Diş Sarımsak Yeşil Muz Unu yumurta ikamesi ( 1 yemek kaşığı yeşil muz ununu tavada hafif kavurarak üzerine 5 yemek kaşığı sıcak su ekleyerek pişirip püre elde ediyoruz. Dolapta jelleşmesini bekleyelim. )
1 Avuç Maydonoz
4 Yemek Kaşığı Glütensiz Galeta Unu
2 Yemek Kaşığı Domates Salçası
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Soğan Tozu
1 Çay Kaşığı Sarımsak Tozu
1 Çay Kaşığı Kırmızı Toz Biber
1 Çay Kaşığı Kimyon
Yapılışı:
Mantarları iyice ısıtılmış yağsız tavada suyunu salana dek mühürlüyoruz.
Soğanın yarısını ve yağ ekleyip kavuruyoruz. Burada soğan karamelize olup köfteye güzel bir tat verecek. Soğanın diğer yarısını sarımsakla birlikte fazla öğütmeden düğmeye aralıklı basarak blenderdan çekiyoruz.
Mantarları, fasülyeyi, glutensiz galeta ununu, salçayı ve maydanozu ekleyip aralıklı basarak biraz daha parçalıyoruz. Yeşil muz unu ile elde ettiğimiz yumurta ikamesini ekliyoruz. Biraz daha karıştırıp içerisine tüm baharatları ekliyoruz baharatların çok olması köfte tadını arttıracaktır damak zevkinize göre arttırabilirsiniz.
Tüm malzemeler karıştıktan sonra elimizde yuvarlak yassı köfte şekli verip az yağlı tavada iki yüzünü kızartıyoruz. Biz Acuka ile servis ettik. Dilediğiniz sos ile servis edebilirsiniz. Vegan glutensiz protein bombası bir tarif.