₺750 ve üzeri siparişlerde ücretsiz kargo!
₺750 ve üzeri siparişlerde ücretsiz kargo!
₺750 ve üzeri siparişlerde ücretsiz kargo!
Glütensiz Tuzlu Kurabiye

Glütensiz Tuzlu Kurabiye

Malzemeler:

  • 1 Yumurta
  • 2 Yemek Kaşığı Tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 2 Yemek Kaşığı Yoğurt.
  • 1,5 Çay Bardağı (150 gr) Saledo Yeşil Muz Unu .
  • 1,5 Yemek Kaşığı Karabuğday Unu.
  • 1 Tatlı Kaşığı Dut Tozu.
  • 1 Tatlı Kaşığı Karbonat.
  • 1 Çay Kaşığı Ucuyla Kabartma Tozu.
  • 2 Yemek Kaşığı Soda.
  • 2 Yemek Kaşığı Elma Sirkesi
  • 1 Fiske Tuz
  • 1 Çay Kaşığı Mahlep (tercihi) 

Yapılışı:


  • Kuru malzemeleri elekten geçirin ve karıştırın.
  • Daha sonra sıvı malzemeleri karıştırın ve karışımları birleştirin.
  • En son olarak sirkeyi ekleyin ve kulak memesi kıvamına gelene kadar hamurunuzu yoğurun.
  • Hamurunuzu daha güzel kıvam alması için 10-15 dk buz dolabında bekletebilirsiniz.
  • Daha sonra fırın kağıdı serili tepsinize küçük toplar yaparak tuzlu kurabiyelerinizi 175 derecede 20-25 dk pişirin.

Not: Evde bulunan dut kurularınızı robottan geçirerek un haline getirebilirsiniz. Eğer dut ya da dut ununuz yoksa, yerine aynı miktarda karabuğday unu kullanabilirsiniz. Bu tarifte dut unu biraz tat vermesi için eklendi. 


Afiyet olsun