Bir gün mutfakta pancarı buharda haşlayıp püre yaparken aklımıza farklı bir fikir geldi: “Neden bundan çıtır bir kraker yapmayalım?”
Biz de Yeşil Muz Unu ve badem ununu pancarın canlı rengiyle buluşturduk. Fırından çıktığında hem glütensiz hem de renginden mutluluk veren çıtır çıtır pancar krakerler soframıza eşlik etti.
Malzemeler
250 g pancar püresi (mümkünse buharda haşlanmış)
15 ml (1 yemek kaşığı) zeytinyağı
60 g (6 yemek kaşığı) Saledo Yeşil Muz Unu
60 g (⅔ su bardağı) badem unu
5 g (2–2,5 tatlı kaşığı) soğan tozu
3 g (1 silme çay kaşığı) tuz
15 g (1,5 yemek kaşığı) haşhaş
Yapılışı
Tüm malzemeleri bir karıştırma kabında el ya da spatula yardımıyla homojen kıvam alana kadar karıştırın.
Fırınınızı 190 dereceye ayarlayın.
Kraker hamurunu yaklaşık 20 dakika buzdolabında dinlendirin.
Dinlenen hamuru iki yağlı kağıt arasında merdane yardımıyla incecik açın.
Açtığınız hamura bıçakla dilediğiniz şekli verin.
Önceden ısıtılmış fırında 20–25 dakika kadar pişirin.