₺750 ve üzeri siparişlerde ücretsiz kargo!
₺750 ve üzeri siparişlerde ücretsiz kargo!
₺750 ve üzeri siparişlerde ücretsiz kargo!
Glütensiz Mini Cupcake

Glütensiz Mini Cupcake

Malzemeler:


  • 2 yumurta
  • 1/4 bardak zeytinyağı (60 ml)
  • 1/4 bardak dut kurusu tozu / tercih ettiğiniz tatlandırıcı (60 ml)
  • 1/4 bardak Saledo yeşil muz unu (30 gr)
  • ½ çay kaşığı kabartma tozu
  • ¼ çay kaşığı tarçın 

Üzerine serpmek için: 


  • 2 çay kaşığı glütensiz yulaf
  • 1/8 çay kaşığı tarçın
  • 1/4 çay kaşığı dut kurusu tozu 
  • 1 bardak = 250 ml

Yapılışı: 

  • Fırınınızı 175 dereceye getirin. 
  • Yumurta sarılarını ve beyazlarını dikkatlice ayırın. Yumurta beyazlarını mikserle köpük kıvamına gelene kadar çırpın. Ayrı bir kapta, yumurta sarılarını dut kurusu tozu (veya tercih ettiğiniz tatlandırıcı), zeytinyağı ve tarçınla iyice karıştırın.
  • Bu karışıma Saledo yeşil muz ununu ve kabartma tozunu ekleyin, tüm malzemeler iyice karışana kadar spatula ile nazikçe karıştırın.
  • Yumurta beyazlarını bu karışıma yavaşça ekleyerek, alttan üste doğru karıştırarak hava kabarcıklarının sönmemesine dikkat edin.Hazırladığınız karışımı minik cupcake kalıplarına eşit miktarda paylaştırın.
  • Üzeri için hazırladığınız glütensiz yulaf, tarçın ve dut kurusu tozu karışımını her birinin üzerine serpin.Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 12-15 dakika pişirin.
  • Kürdan testi ile pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Cup cakelerinizin üzeri hafif kızardığında fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

Afiyet olsun!