₺750 ve üzeri siparişlerde ücretsiz kargo!
₺750 ve üzeri siparişlerde ücretsiz kargo!
₺750 ve üzeri siparişlerde ücretsiz kargo!
Hakkımızda
Ürünler
Tarifler
Blog
Analizler
0
Anasayfa
Blog
Glütensiz Kurabiye
Glütensiz Kurabiye
Malzemeler:
90 gr Yeşil Muz Unu (1 tepeleme çay bardağı).
50 gr Dut Kurusu ya da Hurma Tozu ya da Kuru Üzüm (toplamda 1 çay bardağı).
1 Yemek Kaşığı Fındık.
1 Yemek Kaşığı Çikolata Parçacıkları.
3 gr Karbonat.
2 Yumurta.
70 gr Tereyağı.
1 Tatlı Kaşığı Sirke.
1 Olgun Muz
Hazırlanışı:
Yumurtaları çırpın ve oda sıcaklığındaki tereyağını karışıma ekleyin.
Sirkeyi ve karbonatı ekleyin, ardından ezilmiş muzu ekleyin.
İçine tatlandırmak için kullanacağınız meyve kurularını ekleyin ve karıştırmaya devam edin (meyve kurularını toz haline getirmeniz öneririz).
Tüm kuru malzemeleri ekleyin ve hamuru oluşturun.
Hamuru 30 dakika buzdolabında bekletin.
Buzdolabından çıkan katılaşmış hamurdan istediğiniz şekli verin, kaşık veya el ile yuvarlak yapılarak şekillendirilebilir.
Kurabiyelerinizi 165 derece önceden ısıtılmış fırında, fan kullanmadan 30 dakika pişirin.
Afiyet olsun