Glütensiz Kakaolu Kurabiye

Malzemeler:
- 20 gr Saledo Yeşil Muz Unu
- 10 gr hindistan cevizi rendesi
- 40 gr tereyağı (erimiş, sıvı olarak eklendi)
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı vanilya özütü
Yapılışı:
- Bir karıştırma kabında yumurta sarılarını ve dut kurusu ununu birlikte çırpın.
- Eritilmiş tereyağını ve vanilya özütünü ekleyerek karıştırmaya devam edin.
- Ayrı bir kapta yeşil muz unu, Hindistan cevizi, kakao, tarçın ve kabartma tozunu karıştırın.
- Kuru malzemeleri sıvı karışıma ekleyerek homojen bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hamurdan küçük parçalar koparıp yuvarlayarak fırın tepsisine dizin. Kaşığın arkasıyla şekil vermek için bastırabilirsiniz.
- Üzerlerine çikolata parçaları ekleyin.
- Önceden ısıtılmış 170°C fırında yaklaşık 12-15 dakika pişirin.Kurabiyeler soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!