₺750 ve üzeri siparişlerde ücretsiz kargo!
₺750 ve üzeri siparişlerde ücretsiz kargo!
₺750 ve üzeri siparişlerde ücretsiz kargo!
Hakkımızda
Ürünler
Tarifler
Blog
Analizler
0
Anasayfa
Blog
Glutensiz Brownie Tarifi
Glutensiz Brownie Tarifi
Malzemeler:
120 gr Çikolata
30 gr Tereyağı
30 gr Yeşil Muz Unu
1 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
1 Adet Yumurta (oda sıcaklığında)
1 Çimdik Tuz
1/3 Su Bardağı Hurma Suyu (bal kıvamında)
1 Yemek Kaşığı Kırık Ceviz (opsiyonel)
1 Yemek Kaşığı Çikolata Parçacıkları (opsiyonel)
Yapılışı:
Yumurta ve tuzu çırpın. Daha sonra hurma suyunu ekleyin ve çırpmaya devam edin.
Benmari yöntemiyle çikolata ve yağı eritin.
Yüksek devirde çırpmaya devam ederken, eritilen çikolatayı yavaş yavaş ekleyin.
Çırpma işlemini durdurun. Yeşil muz unu ve kabartma tozunu ekleyin ve spatula ile karıştırın.
En son ceviz ve çikolata parçacıklarını ekleyebilirsiniz.
Karışımı buzlukta 5 dakika bekletin.
Fırını turboda 170 derecede ısıtın.
Tepsi üzerine koyduğunuz tel ızgaraya yağlı pişirme kağıdını serin.
Kurabiyelerinizi kaşık yardımıyla dizin ve üzerine tuz serpin.
Toplam 8-10 dakika turbo fırında pişmesi yeterli.
Afiyet olsun.