₺750 ve üzeri siparişlerde ücretsiz kargo!
₺750 ve üzeri siparişlerde ücretsiz kargo!
₺750 ve üzeri siparişlerde ücretsiz kargo!
Glutensiz Brownie Tarifi

Glutensiz Brownie Tarifi

Malzemeler:


  • 120 gr Çikolata
  • 30 gr Tereyağı
  • 30 gr Yeşil Muz Unu
  • 1 Çay Kaşığı Kabartma Tozu 
  • 1 Adet Yumurta (oda sıcaklığında) 
  • 1 Çimdik Tuz
  • 1/3 Su Bardağı Hurma Suyu (bal kıvamında) 
  • 1 Yemek Kaşığı Kırık Ceviz (opsiyonel)
  •  1 Yemek Kaşığı Çikolata Parçacıkları (opsiyonel)

Yapılışı: 


  • Yumurta ve tuzu çırpın. Daha sonra hurma suyunu ekleyin ve çırpmaya devam edin.
  • Benmari yöntemiyle çikolata ve yağı eritin.
  • Yüksek devirde çırpmaya devam ederken, eritilen çikolatayı yavaş yavaş ekleyin.
  • Çırpma işlemini durdurun. Yeşil muz unu ve kabartma tozunu ekleyin ve spatula ile karıştırın.
  • En son ceviz ve çikolata parçacıklarını ekleyebilirsiniz.
  • Karışımı buzlukta 5 dakika bekletin.
  • Fırını turboda 170 derecede ısıtın.
  • Tepsi üzerine koyduğunuz tel ızgaraya yağlı pişirme kağıdını serin.
  • Kurabiyelerinizi kaşık yardımıyla dizin ve üzerine tuz serpin. 
  • Toplam 8-10 dakika turbo fırında pişmesi yeterli. 

Afiyet olsun.