
Malzemeler:
- 1/3 Su Bardağı Zeytinyağı
- 1,5 Su Bardaktan 1 Parmak Az Dut Kurusu Unu (ya da tercih ettiğiniz herhangi Bir Şeker İkamesi olabilir)
- 1 Su Bardağı Balkabağı Püresi
- 1 Su Bardağı Yeşil Muz Unu
- 1/2 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
- 1 Tepeleme Çay Kaşığı Karbonat
- 1/2 Çay Kaşığı Toz Karanfil
- 2/3 su bardağı doğranmış ceviz (tercihe bağlı)
Ölçü birimi: 1 bardak = 250 ml
Hazırlanışı:
- Fırını 175 derecede önceden ısıtın.
- Yağı ve dut kurusu ununu elektrikli bir mikserle iyice karıştırın.
- Yumurtaları, suyu ve kabak püresini ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
- Ayrı bir kapta, yeşil muz unu, kabartma tozu, tuz, karbonat, tarçın ve karanfili karıştırın.
- Kuru karışımı yavaş yavaş sıvı karışımına ekleyin.
- Arzu ederseniz cevizinizi ekleyebilirsiniz.
- Yağlı kağıtla kaplanmış ekmek kalıbına dökün ve 60-65 dakika pişirin.
Not: Karışımınız eğer katı kaldıysa su miktarını azar azar ekleyerek arttırabilirsiniz. Ya da sulu kaldıysa un ile kıvamlandırabilirsiniz.
Afiyet Olsun