₺750 ve üzeri siparişlerde ücretsiz kargo!
₺750 ve üzeri siparişlerde ücretsiz kargo!
₺750 ve üzeri siparişlerde ücretsiz kargo!
Glütensiz Balkabaklı Kek

Glütensiz Balkabaklı Kek

Malzemeler: 


  • 1/3 Su Bardağı Zeytinyağı
  • 1,5 Su Bardaktan 1 Parmak Az Dut Kurusu Unu (ya da tercih ettiğiniz herhangi Bir Şeker İkamesi olabilir)
  • 2 Yumurta 
  • 1 Su Bardağı Balkabağı Püresi 
  • 1 Su Bardağı Su 
  • 1 Su Bardağı Yeşil Muz Unu
  • 1/2 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
  • 1 Tepeleme Çay Kaşığı Karbonat
  • 1/2 Çay Kaşığı Tuz
  • 1/2 Çay Kaşığı Tarçın
  • 1/2 Çay Kaşığı Toz Karanfil
  •  2/3 su bardağı doğranmış ceviz (tercihe bağlı)

Ölçü birimi: 1 bardak = 250 ml 


Hazırlanışı: 


  • Fırını 175 derecede önceden ısıtın.
  • Yağı ve dut kurusu ununu elektrikli bir mikserle iyice karıştırın.
  • Yumurtaları, suyu ve kabak püresini ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
  • Ayrı bir kapta, yeşil muz unu, kabartma tozu, tuz, karbonat, tarçın ve karanfili karıştırın.
  • Kuru karışımı yavaş yavaş sıvı karışımına ekleyin. 
  • Arzu ederseniz cevizinizi ekleyebilirsiniz.
  • Yağlı kağıtla kaplanmış ekmek kalıbına dökün ve 60-65 dakika pişirin. 

Not: Karışımınız eğer katı kaldıysa su miktarını azar azar ekleyerek arttırabilirsiniz. Ya da sulu kaldıysa un ile kıvamlandırabilirsiniz. 


Afiyet Olsun