- Anasayfa
- Blog
- Glütensiz, Rafine Şekersiz Sevgililer Günü Pastası
Glütensiz, Rafine Şekersiz Sevgililer Günü Pastası

saledo.tr ♥️ Glütensiz, Rafine Şekersiz Sevgililer Günü Pastası Kek için
Malzemeler:
- 120 gr Saledo Yeşil Muz Unu
- 2 Yemek Kaşığı Elma Sirkesi
- 80 ml Süt ya da Vegan Herhangi bir Süt
- 1 Tatlı Kaşığı Portakal Kabuğu Rendesi (tercihi)
- 1 Çay Kaşığı Tarçın (tercihi)
Yapılışı:
- Fırını önceden 170 dereceye ayarlayın.
- Tüm kuru malzemeleri elekten geçirip karıştırın. Daha sonra sıvı malzemeleri karıştırın.
- İki karışımı bir araya getirip en son sirkeyi ekleyebilirsiniz.
- Hazırladığınız karışımı fırın kalıbına dökün ve 170 derecede 40 dakika pişirin.
Not: Evde bulunan dut kurularınızı robottan geçirerek dut unu haline getirebilirsiniz.
Ganaj için
Malzemeler:
- 1/4 bardak hurma özü (pekmez gibi herhangi bir sıvı tatlandırıcı da olur)
- 125 gr eritilmiş bitter çikolata
- 1/3 bardak Saledo yeşil muz biomass (hesabımızda tarifi bulunuyor)
- 1 çay kaşığı vanilya ekstrakt ya da vanilin
Ölçü birimi: 1 bardak = 250 ml
Yapılışı:
- Çikolatalarınızı benmari yöntemiyle eritin. Daha sonra içine vegan sütünüzü ekleyin ve karıştırın.
- Tercih ettiğiniz sıvı tatlandırıcınızı ekleyin. Biz tarifimizde hurma özü kullandık.
- Yeşil muz biomass ekleyin.
- Vanilya ve tuzu ekledikten sonra blender yardımıyla ganajınızı püre haline getirin.
- Buzdolabında 2-3 saat bekletebilirsiniz.
- Daha sonra istediğiniz tatlınızda kullanabilirsiniz.
- Kek tabanın üstüne ya da ortadan kesip içine ganajınızı sürebilirsiniz.
- Orman meyveleriyle süsledikten sonra pastanız yemeğe hazır.