Sürdürülebilir tarım ve ileri dönüşüm alanlarındaki etkilerimizi paylaşmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda, Duygu Yılmaz Köksal, Bloomberg HT’de yayınlanan ve İrfan Donat’ın sunduğu Akıllı Tarım programına konuk oldu. Programda ayrıca, Foodback’in kurucu ortağı Tuğçe Ergün Cireli de yer aldı.
Yayında, Saledo’nun kuruluş hikayesi ve yeşil muz unu girişimimizin ortaya çıkışı detaylarıyla paylaşıldı. Duygu Yılmaz Köksal, girişimcilik serüvenimiz boyunca karşılaştığımız zorlukları ve elde ettiğimiz kazanımları aktarırken, aynı zamanda EIT Food destekli “Gıda ve Tarımda Değişim Yaratan Kadın Girişimci Programı (EWA)” sürecinin girişimimize olan katkılarını da anlattı.
Tuğçe Ergün Cireli ise EWA’nın 5. yılında, kadın girişimciler için oluşturduğu destek mekanizmalarının önemine, ekosistemdeki iş birliklerine ve bu programın kadınların sesini tarım-gıda sektöründe nasıl daha duyulur hale getirdiğine değindi.
Bu programda yer almak, yalnızca girişimimizi değil; aynı zamanda tarımsal dönüşüm, sürdürülebilir gıda üretimi ve kadın girişimciliği konularında yürüttüğümüz tüm etkiyi geniş kitlelerle paylaşma imkânı sundu.
Programın tamamını izlemek için: