Atıştırmalık bir şeyler aradığınızda hem sağlıklı hem de lezzetli bir seçenek bulmak her zaman kolay olmuyor. Tam da bu yüzden Saledo olarak ay çekirdeğinin doğal yoğunluğunu, Yeşil Muz Unu’nun glütensiz ve besleyici yapısıyla bir araya getirdik. Sorgum ununun katkısıyla hafif, kıtır ve doyurucu bir hamur elde ettik.
Ortaya çıkan sonuç mu? Her lokmada sade ama gurme bir lezzet sunan, pratik ve tamamen doğal bir atıştırmalık: Ay Çekirdekli Kıtır Kurabiyeler!
Malzemeler:
100 gr (1 dolu çay bardağı / 125 ml ) ay çekirdeği içi
30 gr (2,5 dolu yemek kaşığı) Saledo Yeşil Muz Unu
30 gr (3 dolu yemek kaşığı) Sorgum Unu
20 gr (3 yemek kaşığı) Zeytinyağı
60 ml (4 yemek kaşığı) Su
Yapılışı:
Fırınınızı 170 dereceye ayarlayın.
Ay çekirdeklerini bir blender yardımıyla toz haline getirin. Üzerine yeşil muz unu, sorgum unu, zeytinyağı ve suyu ilave edip hamuru toparlayın.
Hamuru açıp dilediğiniz şekilde kesin.
Şekil verdiğiniz kurabiyelerin üzerine bir fırça yardımıyla hafifçe zeytinyağı sürün ve iç ay çekirdeği serpin.
170 derece fırında yaklaşık olarak 20 dakika kadar pişirin.