50 gr kinoa unu (burada başka bir glutensiz unla da deneyebilirsiniz)
3 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı karbonat
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
İç karışımı için:
8 adet pırasa
1 paket krema
1 adet havuç
3 yumurta
Lor peyniri
Kaşar peyniri (üzerine dökmek için)
Susam
Yapılışı
Tarife hamuru hazırlamakla başlıyoruz.
Tüm malzemeleri bir kapta önce sıvılar sonra kurular karışacak şekilde karıştırıyoruz.
Burada en son sirkeyi ekleyeceğiz. Hamur kıvamı çok önemli. Yeşil muz unu tok bir un, o yüzden eğer hamurunuz çok sert olursa ilave yoğurt ya da zeytinyağı ile yumuşatın.
Hazır olan Hamurunuzu tart kalıbınıza güzelce yayarak yerleştirin.
Kiş hamurunu 180 derecede önceden ısıtılmış fırında fansız 30 dakika pişirin.
Daha sonra pırasanızı havuçla birlikte soteleyin.
Biraz tuz ve karabiber ekleyebilirsiniz.
Kavrulmuş pırasanızı soğumaya alın.
Başka kapta çırptığınız yumurtaları ve kremayla karıştırıp peynirinizi ekleyin.
Pırasanızı ilave edin.
Tüm malzemeleri pişen kiş hamurunuzun üzerine dökün.
En son kaşar peynirini ve susamı ekleyip fırına verebilirsiniz.
180 derece fırında, fansız üstü kızarana kadar pişirin.