Glütensiz Pişmeyen Brownie
27-02-2025
15:58

Malzemeler:
• 1/2 bardak bitter çikolata
• 1 bardak yeşil muz unu (120 gr)
• 1 bardak kıyılmış ceviz
• 1/2 bardak kakao
• 4 yemek kaşığı bal (hamuru tadarak isteğe göre arttırılabilirsiniz) - Vegan opsiyonda elma suyu konsantresi olabilir.
• 300 ml badem sütü
• 2 çay kaşığı vanilin (vanilya özütüde kullanabilirsiniz)
• 1/2 çay kaşığı tuz
1 bardak= 250 ml
Yapılışı:
Çikolatayı eritin.
Yeşil muz unu, doğranmış ceviz, kakao, bal, badem sütü, vanilin ve tuzu ekleyin karıştırın.
Erittiğiniz çikolatayı ekleyin ve tüm malzemeler bir olacak şekilde yoğurun.
Yoğurduğunuz hamuru streç filmin üstüne koyun, streç filmi hamurun üstüne kapatarak istediğiniz şekli verin (biz dikdörtgen şekil verdik). 1 saat buz dolabında bekletin ve porsiyonlayın.
İşte bu kadar !
• 1/2 bardak bitter çikolata
• 1 bardak yeşil muz unu (120 gr)
• 1 bardak kıyılmış ceviz
• 1/2 bardak kakao
• 4 yemek kaşığı bal (hamuru tadarak isteğe göre arttırılabilirsiniz) - Vegan opsiyonda elma suyu konsantresi olabilir.
• 300 ml badem sütü
• 2 çay kaşığı vanilin (vanilya özütüde kullanabilirsiniz)
• 1/2 çay kaşığı tuz
1 bardak= 250 ml
Yapılışı:
Çikolatayı eritin.
Yeşil muz unu, doğranmış ceviz, kakao, bal, badem sütü, vanilin ve tuzu ekleyin karıştırın.
Erittiğiniz çikolatayı ekleyin ve tüm malzemeler bir olacak şekilde yoğurun.
Yoğurduğunuz hamuru streç filmin üstüne koyun, streç filmi hamurun üstüne kapatarak istediğiniz şekli verin (biz dikdörtgen şekil verdik). 1 saat buz dolabında bekletin ve porsiyonlayın.
İşte bu kadar !