Doğal, besleyici ve lif dolu bu ev yapımı Raw Bar, tatlı ihtiyacınızı sağlıklı bir şekilde karşılamanın en lezzetli yolu! Saledo Yeşil Muz Unu ile hazırlanan bu barlar, spor öncesi-sonrası ya da çay/kahve molalarınız için mükemmel bir atıştırmalık.
Malzemeler
100 g (yaklaşık 6–7 adet, çekirdekleri çıkarılmış) hurma
60 g (½ su bardağı) kaju
30 g (2 yemek kaşığı) fıstık ezmesi
15 g (1 yemek kaşığı) kakao
20 g (yaklaşık 1,5 yemek kaşığı) hurma suyu veya herhangi bir sıvı tatlandırıcı
10 g (1 yemek kaşığı) Hindistan cevizi yağı
10 g (1 yemek kaşığı) Saledo Yeşil Muz Unu
Bitter çikolata (kaplama için)
Hazırlanışı:
Hurmaları bir kaba alın, üzerine sıcak su ekleyerek 10–15 dakika yumuşamalarını bekleyin.
Sudan çıkarılan hurmaları bitter çikolata hariç tüm malzemeler ile birlikte blendera alın ve homojen bir karışım elde edene kadar çekin.
Elde ettiğiniz karışımı yağlı kağıt serili bir kaba, tercihen dikdörtgen tabaka halinde yayın.
Karışımı 4–6 saat boyunca derin dondurucuda bekletin.