Glutensiz Kek
10-08-2023
13:56

Malzemeler:
- 75 gr yeşil muz unu (1 çay bardağı)
- 65 gr hurma, kuru üzüm ya da dut kurusu (tepeleme 1 çay bardağı)
- 20 gr karabuğday unu (ya da evinizdeki herhangi bir glutensiz un)
- 1 tatlı kaşığı karbonat (5 gr)
- 4 yumurta
- 2/3 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı sirke
Yapılışı:
- Yumurtaları köpürene kadar çırpın.
- Daha sonra, sıvı malzemeleri ekleyin.
- Tatlandırmak için tercih ettiğiniz kuru meyveleri ekleyin (kuru meyvelerinizi toz haline getirmenizi öneririz).
- En son diğer kuru malzemeleri ekleyin.
- 165 derece fırında fansız, 35-40 dakika pişirin.
Afiyet olsun