Glutensiz Balkabaklı Kek
13-02-2024
11:48

Malzemeler:
⅓ su bardağı zeytinyağı
1,5 su bardaktan 1 parmak az dut kurusu unu (ya da
tercih ettiğiniz herhangi bir şeker ikamesi olabilir)
2 yumurta
1 su bardağı balkabağı püresi
1 su bardağı su
1 su bardağı yeşil muz unu
½ çay kaşığı kabartma tozu
1 tepeleme çay kaşığı karbonat
½ çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı tarçın
½ çay kaşığı toz karanfil
⅔ su bardağı doğranmış ceviz (tercihe bağlı)
Ölçü birimi: 1 bardak = 250 ml
Hazırlanışı:
1.Fırını 175 derecede önceden ısıtın.
2.Yağı ve dut kurusu ununu elektrikli bir mikserle iyice
karıştırın.
3.Yumurtaları, suyu ve kabak püresini ekleyin ve
karıştırmaya devam edin.
4.Ayrı bir kapta, yeşil muz unu, kabartma tozu, tuz,
karbonat, tarçın ve karanfili karıştırın.
5.Kuru karışımı yavaş yavaş sıvı karışımına ekleyin.
Arzu ederseniz cevizinizi ekleyebilirsiniz.
6.Yağlı kağıtla kaplanmış ekmek kalıbına dökün ve 60-
65 dakika pişirin.
Not: Karışımınız eğer katı kaldıysa su miktarını azar
azar ekleyerek arttırabilirsiniz. Ya da sulu kaldıysa un
ile kıvamlandırabilirsiniz.
Afiyet olsun
⅓ su bardağı zeytinyağı
1,5 su bardaktan 1 parmak az dut kurusu unu (ya da
tercih ettiğiniz herhangi bir şeker ikamesi olabilir)
2 yumurta
1 su bardağı balkabağı püresi
1 su bardağı su
1 su bardağı yeşil muz unu
½ çay kaşığı kabartma tozu
1 tepeleme çay kaşığı karbonat
½ çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı tarçın
½ çay kaşığı toz karanfil
⅔ su bardağı doğranmış ceviz (tercihe bağlı)
Ölçü birimi: 1 bardak = 250 ml
Hazırlanışı:
1.Fırını 175 derecede önceden ısıtın.
2.Yağı ve dut kurusu ununu elektrikli bir mikserle iyice
karıştırın.
3.Yumurtaları, suyu ve kabak püresini ekleyin ve
karıştırmaya devam edin.
4.Ayrı bir kapta, yeşil muz unu, kabartma tozu, tuz,
karbonat, tarçın ve karanfili karıştırın.
5.Kuru karışımı yavaş yavaş sıvı karışımına ekleyin.
Arzu ederseniz cevizinizi ekleyebilirsiniz.
6.Yağlı kağıtla kaplanmış ekmek kalıbına dökün ve 60-
65 dakika pişirin.
Not: Karışımınız eğer katı kaldıysa su miktarını azar
azar ekleyerek arttırabilirsiniz. Ya da sulu kaldıysa un
ile kıvamlandırabilirsiniz.
Afiyet olsun