Free shipping on orders of ₺500 and above!
Welcome
Login to fast and secure shopping!
Not a member yet?
You can easily become a member!

Glutensiz Balkabaklı Kek

13-02-2024 11:48
Glutensiz Balkabaklı Kek
Malzemeler: 

⅓ su bardağı zeytinyağı
1,5 su bardaktan 1 parmak az dut kurusu unu (ya da 
tercih ettiğiniz herhangi bir şeker ikamesi olabilir)
2 yumurta 
1 su bardağı balkabağı püresi 
1 su bardağı su 
1 su bardağı yeşil muz unu
½ çay kaşığı kabartma tozu
1 tepeleme çay kaşığı karbonat
½ çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı tarçın
½ çay kaşığı toz karanfil 
⅔ su bardağı doğranmış ceviz (tercihe bağlı)

Ölçü birimi: 1 bardak = 250 ml 

Hazırlanışı: 

1.Fırını 175 derecede önceden ısıtın. 
2.Yağı ve dut kurusu ununu elektrikli bir mikserle iyice 
karıştırın.
3.Yumurtaları, suyu ve kabak püresini ekleyin ve 
karıştırmaya devam edin.
4.Ayrı bir kapta, yeşil muz unu, kabartma tozu, tuz, 
karbonat, tarçın ve karanfili karıştırın.
5.Kuru karışımı yavaş yavaş sıvı karışımına ekleyin. 
Arzu ederseniz cevizinizi ekleyebilirsiniz. 
6.Yağlı kağıtla kaplanmış ekmek kalıbına dökün ve 60-
65 dakika pişirin. 

Not: Karışımınız eğer katı kaldıysa su miktarını azar 
azar ekleyerek arttırabilirsiniz. Ya da sulu kaldıysa un 
ile kıvamlandırabilirsiniz. 

Afiyet olsun
Blog Tags :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.