₺750 ve üzeri siparişlerde ücretsiz kargo!
₺750 ve üzeri siparişlerde ücretsiz kargo!
₺750 ve üzeri siparişlerde ücretsiz kargo!
Glütensiz Pancar Kraker

Glütensiz Pancar Kraker

Bir gün mutfakta pancarı buharda haşlayıp püre yaparken aklımıza farklı bir fikir geldi: “Neden bundan çıtır bir kraker yapmayalım?” 

Biz de Yeşil Muz Unu ve badem ununu pancarın canlı rengiyle buluşturduk. Fırından çıktığında hem glütensiz hem de renginden mutluluk veren çıtır çıtır pancar krakerler soframıza eşlik etti.

Malzemeler

  • 250 g pancar püresi (mümkünse buharda haşlanmış)
  • 15 ml (1 yemek kaşığı) zeytinyağı
  • 60 g (6 yemek kaşığı) Saledo Yeşil Muz Unu
  • 60 g (⅔ su bardağı) badem unu
  • 5 g (2–2,5 tatlı kaşığı) soğan tozu
  • 3 g (1 silme çay kaşığı) tuz
  • 15 g (1,5 yemek kaşığı) haşhaş

Yapılışı

  1. Tüm malzemeleri bir karıştırma kabında el ya da spatula yardımıyla homojen kıvam alana kadar karıştırın.
  2. Fırınınızı 190 dereceye ayarlayın.
  3. Kraker hamurunu yaklaşık 20 dakika buzdolabında dinlendirin.
  4. Dinlenen hamuru iki yağlı kağıt arasında merdane yardımıyla incecik açın.
  5. Açtığınız hamura bıçakla dilediğiniz şekli verin.
  6. Önceden ısıtılmış fırında 20–25 dakika kadar pişirin.
  7. Pişen krakerleri soğumaya bırakın; soğudukça sertleşecektir.

💡 Not: Biz hamuru soğan tozu ile lezzetlendirdik. Siz dilediğiniz baharat ve tohumlarla kendi yorumunuzu katabilirsiniz.

👉 Daha fazla glütensiz atıştırmalık için Glütensiz Gözleme tarifimize de göz atabilirsiniz.